INHAAKKALENDER 2019 - OVERZICHT PER CATEGORIE

Specifieke inhaakmoment voor jouw organisatie? Kijk op onze inhaakkalender hieronder welke categorie voor jouw interessant is. Op zoek naar een specifieke maand? Kijk dan hier voor de lijst per maand of de volledige lijst (met zoekfunctie).

Uitmarkt

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Drie dagen lang zijn er zo'n driehonderd optredens te zien. Deze mix van theater dans muziek en cabaret vindt traditiegetrouw het laatste weekend van augustus plaats in Amsterdam. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

National Makeup Day

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Open Monumentendag

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen.Het is dé kans om een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Meer weten »

Europese Dag van de Talen

Het Europese Jaar van de Talen 2001 gezamenlijk georganiseerd door Raad van Europa en de Europese Unie betrok succesvol miljoenen mensen in 45 deelnemende landen. De activiteiten waren gericht op het vieren van de taaldiversiteit van Europa en om het leren van talen te stimuleren.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw […]

Meer weten »

Internationale Muziekdag

The International Music Council (IMC) founded in 1949 by UNESCO is the world's largest network of organizations and institutions working in the field of music. The International Music Council promotes access to music for all and the value of music in the lives of all peoples.

Meer weten »

Kinderboekenweek

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Affordable Art Fair

De Affordable Art Fair is de plek om verliefd te worden op kunst Of je nu voor de eerste keer iets koopt of een ervaren kunstkoper bent. De beurs biedt een groot scala aan hedendaagse kunst aan alle prijzen zijn tussen de € 100 en € 6000. 75% van de kunstwerken zijn onder de € […]

Meer weten »

Dag van de Kleine Schrijver

De Dag van de kleine schrijver en het Lied van de kleine schrijver vormen samen een blijvende steun in de rug van alle kleine schrijvers in het Nederlandse en Friese taalgebied.Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Top 2000

Staat Queen ook dit jaar weer bovenaan deze lange muziek traditie: de Top 2000? Doe je iets met muziek, evenementen of wil je een alternatieve lijst maken? Het zal moeilijk zijn deze lijst te verslaan, maar wat let je!?

Meer weten »

Werelddag van de Mug

Omdat op 20 augustus 1897 de Britse arts Ronald Ross ontdekte dat muggen verantwoordelijk zijn voor het overbrengen van malaria is het vandaag wereld muggen dag. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Nacht van de vleermuis

In het laatste weekend van augustus (dat volledig in augustus valt dus let op voor 2019!) wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Weekend van het Varken

De laatste jaren is er jaarlijks in het tweede weekend van september een centrale open dag op varkensbedrijven georganiseerd het Weekend van het Varken.

Meer weten »

Wereld Neushoorn Dag

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Dierendag

Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Internationale Dag van de Fotografie

Jaarlijks op 19 augustus is het 'Internationale Dag van de Fotografie' (World Photography Day). Er wordt stilgestaan bij de (positieve) invloed die foto's en fotografen hebben op onze samenleving. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Werelddag van de Ondernemer

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren ondernemers te bedanken en in het zonnetje […]

Meer weten »

Kiss and Make Up Day

National Kiss and Make Up Day reminds us to end the quarrels arguments and fights. Instead come to an agreement with anyone you've had a disagreement with on National Kiss and Make Up Day. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Gronings Ontzet

Met Groningens Ontzet of het Gronings Ontzet (ook: Achtentwintigste en Bommen Berend genoemd) wordt gevierd dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen bisschop van Münster had doorstaan. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Internationale Dag tegen Kernproeven

The human and environmental tragedies that are the result of nuclear testing are compelling reasons for the need to observe the International Day against Nuclear Tests – a day in which educational events activities and messages aim to capture the world’s attention and underscore the need for unified efforts to prevent further nuclear weapons testing.

Meer weten »

Internationale dag voor de slachtoffers van gedwongen verdwijningen

Enforced disappearance has become a global problem and is not restricted to a specific region of the world.Special attention must also be paid to specific groups of especially vulnerable people like children and people with disabilities.

Meer weten »

Nachtvlinder Nacht

Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken onder begeleiding van experts. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Internationale Dag van de Liefdadigheid

In the 2030 Agenda on Sustainable Development adopted in September 2015 the United Nations recognizes that eradicating poverty in all its forms and dimensions including extreme poverty is the greatest global challenge and an indispensable requirement for sustainable development. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing […]

Meer weten »

Dag van de vlag (Bonaire)

Dia di Himno i Bandera. Jaarlijks op 6 september is dit is een officiële vrije dag op Bonaire. Op deze dag werd in 1499 het eiland ontdekt. Deze dag wordt ook wel 'Bonairedag' (Dia di Boneiru) genoemd. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te […]

Meer weten »

Wereldhavendagen

Omdat Rotterdam de grootste haven van Europa is valt er een hoop te vertellen. Leer onder andere meer over de beroepen nieuwe technologieën en de complexe logistiek van de Rotterdamse haven en kom meer te weten over de ambities voor schoonste haven ter wereld. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw […]

Meer weten »

Lees een Boek Dag

Wereldboekendag (ook bekend als Internationale dag van het boek en de auteursrechten en alternatief geschreven als Wereld Boeken Dag) is een evenement dat jaarlijks op 23 april wordt gehouden door UNESCO ter promotie van lezen publicatie en auteursrechten. De dag werd voor het eerst gehouden in 1995. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. […]

Meer weten »

Werelddag van de Baard

World Beard Day is celebrated annually on an international level with people from every nation and continent gathering together with their beards. It is held on the first Saturday of September and is characterised by the happiness of all people being with their beards and with each other. Soms spreekt de naam van de dag […]

Meer weten »

Dag van de Alfabetisering

In ons land hebben 25 miljoen volwassenen moeite met lezen schrijven en/of rekenen. In veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Werelddag Migranten en Vluchtelingen

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Teddyberen Dag

Celebrated on September 9th every year Teddy Bear Day is a holiday in which people take the time to acknowledge the special link they have between themselves and their teddy bears. On this day teddy bear fans are encouraged to thank their teddy bears for all of the comfort companionship and good times received from […]

Meer weten »

Wonderful Weirdos Day

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Roald Dahl Dag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Vrijdag de 13e

Een van de verklaringen voor vrijdag de dertiende als ongeluksdag is dat vrijdag de dag is waarop Jezus werd gekruisigd een ongeluksdag dus. Als die dag dan ook nog samenvalt met het ongeluksgetal 13 moet deze dag dus wel extra ongeluk veroorzaken. De vrijdagen kunnen ook een kwade naam gekregen hebben omdat op die dag […]

Meer weten »

Free money day

Free Money Day is a global invitation for people to explore in a liberating and fun way what it might be like if our relationship to money was a little different. On September 15th worldwide people will hand out their own money to complete strangers two coins or notes at a time asking the recipients […]

Meer weten »

Week van de Mobiliteit

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag van de Vrede

De Internationale Dag van de Vrede die door de Verenigde Naties wordt georganiseerd valt samen met de openingssessie van de Algemene Vergadering in september. Sinds 2001 vindt de dag jaarlijks plaats op 21 september (resolutie 55/282).Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te […]

Meer weten »

Car Free Day

Car Free Day is de jaarlijkse hoogmis voor de grote overstap van de pendelaar! Het woon-werkverkeer zet duizenden mensen dagelijks in beweging. Die beweging valt helaas ook al te vaak al snel stil in de file. Op Car Free Day laat je de eigen auto thuis voor de trip van en naar het werk. Een […]

Meer weten »

Dag van de biseksualiteit

Het is een dag waarop maatschappelijke aandacht wordt gevraagd voor biseksualiteit de geschiedenis van biseksualiteit en de gemeenschap en cultuur van biseksuelen. De dag wordt gevierd door biseksuelen hun naasten en aanhangers.

Meer weten »

Wereld Droomdag

Held September 25th World Dream Day is the ONLY global participatory day held with the express purpose of encouraging and activating ideas goals and dreams. Every year through live and online events World Dream Day inspires empowers and ignites individuals families businesses and communities all over the world to rise up declare new possibilities and […]

Meer weten »

Internationale Dag voor Totale Vernietiging van Kernwapens

Achieving global nuclear disarmament is one of the oldest goals of the United Nations. It was the subject of the General Assembly’s first resolution in 1946 which established the Atomic Energy Commission which was dissolved in 1952 with a mandate to make specific proposals for the control of nuclear energy and the elimination of atomic […]

Meer weten »

Wereld Anticonceptiedag

World Contraception Day takes place on September 26th every year. The annual worldwide campaign centers around a vision where every pregnancy is wanted. Launched in 2007 WCD’s mission is to improve awareness of contraception and to enable young people to make informed choices on their sexual and reproductive health.Soms spreekt de naam van de dag […]

Meer weten »

Love Note Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Buurten worden leuker socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in.

Meer weten »

Dress Red Day

In 2010 was de eerste Dress Red Day. Vanaf toen vroegen we elk jaar aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Sinds 2010 is er al veel bereikt. Steeds meer mensen weten dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld dat de signalen bij een hartinfarct bij vrouwen vaker minder duidelijk zijn dan bij […]

Meer weten »

Wereld hart dag

In May 2012 world leaders committed to reducing global mortality from non-communicable diseases (NCDs) by 25% by 2025. Cardiovascular disease (CVD) is accountable for nearly half of all NCD deaths making it the world’s number one killer. World Heart Day is therefore the perfect platform for the CVD community to unite in the fight against […]

Meer weten »

Name Your Car Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

World Smile Day

As is well known by now throughout the world Harvey Ball a commercial artist from Worcester Massachusetts created the smiley face in 1963. That image went on to become the most recognizable symbol of good will and good cheer on the planet.After Harvey died in 2001 the Harvey Ball World Smile Foundation was created to […]

Meer weten »

Wereld architectuur dag

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen debatten rondleidingen tentoonstellingen en excursies of stellen bijzondere gebouwen open. Een interessante […]

Meer weten »

World Habitat Day

he purpose of World Habitat Day is to reflect on the state of our towns and cities and on the basic right of all to adequate shelter. It is also intended to remind the world that we all have the power and the responsibility to shape the future of our cities and towns.

Meer weten »

Week van de Veiligheid

Week 41 staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Want met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit (overvallen inbraken) toe. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Post Dag

The purpose of World Post Day is to bring awareness to the Post's role in the everyday lives of people and businesses as well as its contribution to global social and economic development. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale dag voor de beperking van natuurrampen

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

International Coming Out Day

Op Coming-Outdag (Engels: Coming Out Day) die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo lesbienne biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Meer weten »

Internationale Dag van het Meisje

Wereldmeisjesdag internationale meisjesdag of internationale dag van het meisje is een internationale dag met aandacht voor de positie van meisjes. De dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties. De dag werd voor het eerst gehouden op 11 oktober 2012. De dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de kansen voor meisjes en om de […]

Meer weten »

Wereld Normalisatie Dag

De Wereld Normalisatie Dag (Engels: World Standards Day) wordt jaarlijks op 14 oktober gevierd ter ere van alle mensen die zich wereldwijd bezighouden met normalisatie ten behoeve van producenten fabrikanten consumenten leveranciers overheden brancheorganisaties adviesinstellingen en dergelijke. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag van de Plattelandsvrouwen

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Internationale Dag van het Handen Wassen

Global Handwashing Day (GHD) is a campaign to motivate and mobilize people around the world to improve their hand washing habits. Washing hands at critical points during the day and washing with soap are both important. The global campaign is dedicated to raising awareness of handwashing with soap as a key factor in disease prevention.

Meer weten »

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid.

Meer weten »

Dag van de Baas

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag voor Bestrijding van Armoede

In a world characterized by an unprecedented level of economic development technological means and financial resources that millions of persons are living in extreme poverty is a moral outrage. Poverty is not solely an economic issue but rather a multidimensional phenomenon that encompasses a lack of both income and the basic capabilities to live in […]

Meer weten »

Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste design evenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag […]

Meer weten »

Caps Lock Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de iPod

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Verenigde Naties

De Verenigde Naties (afkorting: VN) vormen een internationale organisatie die in 1945 werd opgericht door 51 landen. De VN wordt beschouwd als de opvolger van de Volkenbond (League of Nations). Het is een intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van het internationale recht mondiale veiligheid behoud van mensenrechten ontwikkeling van de wereldeconomie en het […]

Meer weten »

Intersex Awareness Day

The event marks the first public demonstration by intersex people in North America on October 26 1996 outside the venue in Boston where the American Academy of Pediatrics was holding its annual conference.

Meer weten »

Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en […]

Meer weten »

Fairtrade Week (najaar)

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Dag van de Schoonmoeder

Schoonmoederdag de speciale dag voor je schoonmoeder? Ja hoor hij komt er aan: schoonmoederdag. In Amerika is schoonmoederdag er al. Op de vierde zondag van oktober wordt in de States de feestdag schoonmoeder dag gevierd. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Stilte

In Nederland vindt jaarlijks een Dag van de Stilte plaats op de laatste zondag van oktober de dag waarop de wintertijd ingaat. We hebben op deze dag een uur extra. Dit uur kunnen we gebruiken voor stilte.

Meer weten »

Nationale Rookmelder Dag

Op deze dag - en in de aanloop hiernaartoe - wordt er landelijk veel aandacht besteed aan rookmelders en het belang van het hebben en onderhouden ervan.

Meer weten »

Internationale Dag van de Animatie

ASIFA created the International Animation Day (IAD) in 2002 honoring the birth of animation recognized as the first public performance of projected moving images: Emile Reynaud’s Theatre Optique in Paris on the 28th October 1892.

Meer weten »

Halloween

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat meestal snoep) geven. De bewoners geven de […]

Meer weten »

Wereldspaardag

Wereldspaardag bestaat al sinds 1924 en is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Stedendag

The Day is expected to greatly promote the international community’s interest in global urbanization push forward cooperation among countries in meeting opportunities and addressing challenges of urbanization and contributing to sustainable urban development around the world. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Movember

De gezondheidscrisis waarin mannen verkeren vraagt om grote denkers en grote oplossingen. Maar er is een kleinere harige stap die je kunt zetten om bij te dragen aan oplossingen voor de gezondheidscrisis waarin mannen verkeren. Een oplossing die je zelf kunt laten groeien. Eentje die pal onder je neus zit.Soms spreekt de naam van de […]

Meer weten »

Wereld Veganisme Dag

Op 1 november is het Wereld Veganisme Dag. Een dag waarop de wereld even stilstaat bij het fenomeen veganisme en wat dit voor anderen kan betekenen. En een mooie aanleiding voor media om hier aandacht aan te besteden. Ik sta vandaag stil bij de impact van veganisme. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. […]

Meer weten »

Internationale Dag tegen Straffeloosheid van Misdaden tegen Journalisten

It is in recognition of the far-reaching consequences of impunity especially of crimes against journalists that the United Nations General Assembly adopted Resolution A/RES/68/163 (link is external)at its 68th session in 2013 which proclaimed 2 November as the ‘International Day to End Impunity for Crimes against Journalists’ (IDEI).Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. […]

Meer weten »

Kapladag

Kapla wordt vervaardigd van onbespoten grenen planken afkomstig uit de bossen van Les Landes ten zuiden van Bordeaux Frankrijk. In Tanger Marokko wordt het hout verwerkt en verpakt tot het bouwspeelgoed.

Meer weten »

Cliché Dag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Werelddag van de Man

International Men's Day (IMD) is an annual international event celebrated every year on 19 November. Inaugurated in 1992 on February 7th by Thomas Oaster the project of International Men's Day was conceived one year earlier on 8 February 1991. The project was re-initialised in 1999 in Trinidad and Tobago.

Meer weten »

Zeg Eens Hoi Dag

Uit onderzoek van Social Labs blijkt namelijk dat veel Nederlanders zich eraan ergeren dat we elkaar niet meer spontaan begroeten op straat. Het feit dat ook steeds meer inwoners in Nederland zich eenzaam voelen is voor Niek aanleiding om maandag 3 november uit te roepen tot Nationale Zeg Eens Hoi Dag.

Meer weten »

Werelddag voor Bewustwording rond Tsunami’s

The UN General Assembly has called on all countries international bodies and civil society to observe the day in order to raise tsunami awareness and share innovative approaches to risk reduction. It also asked the UN office for Disaster Risk Reduction (UNISDR) to facilitate the observance of World Tsunami Awareness Day in collaboration with the […]

Meer weten »

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Biddag voor Gewas en Arbeid en Dankdag voor Gewas en Arbeid zijn twee gedenkdagen in het protestantisme in Nederland waarin er speciaal gebeden (in het voorjaar) en gedankt (in het najaar) wordt voor de oogst en het werk.

Meer weten »

Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten

The United Nations attaches great importance to ensuring that action on the environment is part of conflict prevention peacekeeping and peacebuilding strategies - because there can be no durable peace if the natural resources that sustain livelihoods and ecosystems are destroyed.

Meer weten »

Hug a Bear Day

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Stralende Beroepen

Wereldwijd wordt er op 8 november de Dag van de Stralende Beroepen gevraagd om aandacht respect en begrip voor laboranten en radiologische technologen en al degenen die betrokken zijn in de beeldvorming en de praktijk van het beroep radioloog.

Meer weten »

Dag van de Uitvinders

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme

On 9 November each year the UNITED network organises a European-wide campaign to commemorate the past and to protest against contemporary forms of fascism and antisemitism.

Meer weten »

Wereld Vrijheidsdag

World Freedom Day is a United States federal observance declared by then-President George W. Bush to commemorate the fall of the Berlin Wall and the end of communist rule in Central and Eastern Europe. It started in 2001 and is celebrated on November 9.

Meer weten »

Werelddag van de Wetenschap (vrede en ontwikkeling)

Celebrated every 10 November World Science Day for Peace and Development highlights the significant role of science in society and the need to engage the wider public in debates on emerging scientific issues. It also underlines the importance and relevance of science in our daily lives.

Meer weten »

Elfde van de elfde (carnaval)

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Singles Day

Vrijgezellendag biedt alleenstaanden de kans om met vrijgezelle vrienden te vieren. Hoewel er initieel enkel jonge mannen bij betrokken waren- vandaar de naam 'Bachelor's Day' wordt de dag nu ook gevierd door vrouwen. Er worden blind dates gehouden om vrijgezellen de kans te geven een relatie te hebben en sommige scholen organiseren zelfs speciale bijeenkomsten […]

Meer weten »

Sint-Maarten

Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus Sinte-Marten Sinter Merte of Sinte-Mette genoemd. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek.

Meer weten »

World Kindness Day

World Kindness Day is to highlight good deeds in the community focusing on the positive power and the common thread of kindness which binds us. Kindness is a fundamental part of the human condition which bridges the divides of race religion politics gender and zip codes.

Meer weten »

European Music Therapy Day

Music therapists the specialists in the field of music and health will hold open house events and organise workshops. Special heart-warming performances will take place. Some activities will be organised in the week before or after the 15th of November.

Meer weten »

Dag van de Ondernemer

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren ondernemers te bedanken en in het zonnetje […]

Meer weten »

Day of the imprisoned writer

The Day of the Imprisoned Writer is an annual international day intended to recognize and support writers who resist repression of the basic human right to freedom of expression and who stand up to attacks made against their right to impart information.

Meer weten »

Intocht Sinterklaas

Een Sinterklaasintocht of intrede van Sinterklaas is een traditie van het in Nederland en België gevierde sinterklaasfeest waarbij Sinterklaas uit Spanje in een bepaalde plaats arriveert en daar met een intocht verwelkomd wordt.

Meer weten »

Internationale Dag van de Verdraagzaamheid

The United Nations is committed to strengthening tolerance by fostering mutual understanding among cultures and peoples. This imperative lies at the core of the United Nations Charter as well as the Universal Declaration of Human Rights and is more important than ever in this era of rising and violent extremism and widening conflicts that are […]

Meer weten »

Internationale Studentendag

International Students' Day is an international observance of the student community held annually on November 17. Originally commemorating the Nazi storming of Czech universities in 1939 and the subsequent killing and sending of students to concentration camps it is now marked by a number of universities sometimes on a day other than November 17 as […]

Meer weten »

Unfriend Day

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Have a Bad Day Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Toiletdag

Op deze dag (gesteund door de VN) wordt extra aandacht gevraagd dat 24 miljard mensen niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

World Television Day

Een interesseante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Filosofiedag

By celebrating World Philosophy Day each year on the third Thursday of November UNESCO underlines the enduring value of philosophy for the development of human thought for each culture and for each individual.

Meer weten »

Wereld Hallo Dag

World Hello Day is a secular holiday observed annually on November 21 to express that conflicts should be resolved through communication rather than the use of force.

Meer weten »

Black Friday

Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

Meer weten »

Internationale Dag van de Ninja

They are rumored to be the masters of Kuji-Kiri an eastern magical practice that made them capable of combining their natural ability to move like ghosts with supernatural powers. International Ninja Day is dedicated to remembering and honoring these ancient warriors of China and Japan.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw […]

Meer weten »

Internationale Vrijwilligersdag

It is viewed as a unique chance for volunteers and organizations to celebrate their efforts to share their values and to promote their work among their communities non-governmental organizations (NGOs) United Nations agencies government authorities and the private sector. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de […]

Meer weten »

Nationale Vrijwilligersdag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale dag van de burgerluchtvaart

De burgerluchtvaart bestaat uit alle niet-militaire luchtvaart en wordt verdeeld in de particuliere luchtvaart en de commerciële luchtvaart. De meeste landen in de wereld zijn lid van de International Civil Aviation Organization (ICAO) en werken samen in deze organisatie om gezamenlijke standaarden en regulaties te vormen. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets […]

Meer weten »

Wereldlichtjesdag

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Mensenrechten

De dag van de mensenrechten wordt elk jaar gevierd op 10 december omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. De viering werd ingesteld in 1950 nadat de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde […]

Meer weten »

Nobelprijsuitreiking

De Nobelprijs (Zweeds: Nobelpriset Noors: Nobelprisen) is een jaarlijkse prijs enerzijds voor wetenschappelijk onderzoekers die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd op het gebied van de natuurkunde scheikunde en fysiologie of geneeskunde anderzijds aan auteurs die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de literatuur alsook voor personen en organisaties die belangrijk hebben bijgedragen aan de bevordering van […]

Meer weten »

Internationale Dag van de Bergen

As of 2003 it has been observed every year to create awareness about the importance of mountains to life to highlight the opportunities and constraints in mountain development and to build alliances that will bring positive change to mountain peoples and environments around the world. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets […]

Meer weten »

Vrijdag de 13e

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen biseksuelen lesbiennes en transgenders.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Naturalisatie Dag

Op 24 juni 2005 besloot de ministerraad dat deze dag zal worden ingevoerd. Naturalisatiedag moet een feestdag voor nieuwe Nederlanders worden zo vond de regering. Tot dan toe werd het naturalisatiebesluit per post toegestuurd. De bedoeling is dat gemeenten op naturalisatiedag tijdens een feestelijke ceremonie het betreffende naturalisatiebesluit overhandigen aan nieuwe burgers.Soms spreekt de naam […]

Meer weten »

Serious Request

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag van de Menselijke Solidariteit

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Chanoeka

Chanoeka (uitspraak: ?) is een joods feest. In het Hebreeuws is het חנכה of חנוכה wat 'inwijding' betekent. Het feest staat ook wel bekend als 'het feest van de lichtjes' (חג האורות: Chag Ha'Orot) of inwijding feest. Het feest duurt acht dagen ter nagedachtenis aan het 'chanoeka wonder' in de Tempel van Jeruzalem in 164 […]

Meer weten »

Zonsverduistering

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

‘t Preuvenemint

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag van de Kokosnoot

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Kaas Pizza dag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Salami Dag

Salami Day was first started in 2006 in Henrico Virginia by the Salami Appreciation Society (SAS for short). Salami Day as well as the SAS for that matter were the result of spontaneous inspiration on the part of the founders Christine and Virginia. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag […]

Meer weten »

Internationale Chocolade Dag

Een flinke reep chocolade koekjes chocolademousse of een heerlijke chocoladetaart: bijna iedereen is gek op deze lekkernij. Op 13 september is het 'International Chocolate Day'. Jaarlijks wordt deze dag op 13 september over de hele wereld gevierd. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Pinda Dag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Guacamole Dag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de diëtist

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale eet een Appel Dag

Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale dag van de koffie

Many countries around the world celebrate their own National Coffee Days at various times throughout the year. Every day is a good day for celebrating our favourite hot beverage. However to try and unify all these celebrations across the globe the Member countries of the International Coffee Organization and their coffee associations chose 1 October […]

Meer weten »

World Vegetarian Day

Every year on October 1st World Vegetarian Day kicks off a month of parties potluck presentations food tasting displays…and lots of friendly discussions! For those new to vegetarianism it serves as an enticement to give meatless fare a try (even for a day) and learn about its many benefits. And of course it’s the perfect […]

Meer weten »

Taco Dag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Vodka Dag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Nationale Krokettendag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Nationale Bokbierdag

Rond deze gebeurtenis worden diverse activiteiten gehouden zoals een vermakelijke kelnerrace. Tussen al deze festiviteiten door presenteren de brouwerijen hun bokbier aan het publiek. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Pastadag

Wereld Pasta Dag is in 1995 door het World Pasta Congres van 40 staalproducenten gestart. De jaarlijkse viering gaat niet alleen over noedels en pasta maar ook over pasta verbruikers. Wereld Pasta Dag laat zien dat pasta op elk continent van onze wereld wordt verbruikt.

Meer weten »

Sandwich Dag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Nachos Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale dag van de Merlot

Merlot is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Zij is een van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek zowel in de Médoc waar de cabernet sauvignon domineert als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de cabernet sauvignon. De naam Merlot […]

Meer weten »

Cookie Day

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Scheiding

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Nationale broer en zus-dag

In 2013 kwam Giel Beelen met het initiatief om van 30 september Broer en Zus Dag te maken. Aanleiding was het overlijden van zijn zus Saskia. Inmiddels is de Broer en Zus Dag uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie.

Meer weten »

Internationale Dag van de Ouderen

The Universal Declaration of Human Rights (UDHR) turns 70 this year and the International Day for Older Persons celebrates the importance of this Declaration and reaffirms the commitment to promoting the full and equal enjoyment of all human rights and fundamental freedoms by older persons.

Meer weten »

Internationale Mannendag

There were various attempts to start an International Men’s Day that received little response. It wasn’t until the November date which was inaugurated in Trinidad and Tobago by Dr. Jerome Teelucksingh in 1999 that International Men’s Day began to get international traction. Een interesseante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te […]

Meer weten »

AFW Amsterdam

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Handtas

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

International Suit-up Day

Suit Up Day is in het leven geroepen aan de hand van de bekende uitspraak van Neil Patrick Harris die de rol vertegenwoordigt van Barney Stinson in How I Met Your Mother.

Meer weten »

No Bra Day

No Bra Day is an annual observance on October 13 on which women are encouraged to forgo wearing a bra as a means to encourage breast cancer awareness. No Bra Day was initially observed on July 9 2011 but within three years it had moved to October 13 the month of National Breast Cancer Awareness […]

Meer weten »

Prinsjesdag

Op Prinsjesdag rijdt de Koning in de Glazen Koets naar de Ridderzaal. Daar spreekt hij de Troonrede uit. Zo opent hij het nieuwe werkjaar van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer. Daarna gaat de minister van Financiën met het koffertje naar de Tweede Kamer. Daar biedt de minister de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan. […]

Meer weten »

Thanksgiving

Thanksgiving Day is a national holiday celebrated on various dates in Canada the United States some of the Caribbean islands and Liberia. It began as a day of giving thanks for the blessing of the harvest and of the preceding year.

Meer weten »

Pakjesavond

Pakjesavond (ook Sinterklaasavond) wordt gehouden op of rond de avond voor Sint-Nicolaasdag en wordt vaak gevierd met de familie. Pakjesavond is vooral typisch voor de Nederlandse versie van het sinterklaasfeest. Op pakjesavond worden veelal sinterklaasliedjes gedraaid of gezongen. Sinterklaas bezoekt de kinderen met zijn Pieten thuis met een zak vol cadeautjes. Soms spreekt de naam […]

Meer weten »

Sinterklaas

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Kerstavond

Katholieken gaan op kerstavond naar een middernachtmis in de kerk om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Ook in steeds meer protestantse kerken wordt kerstavond gevierd met een kerkdienst. Veel mensen gaan dan naar de kerk. Het is vaak een van de drukste kerkdiensten van het jaar. Soms spreekt de naam van de dag […]

Meer weten »

1e Kerstdag

Eerste kerstdag wordt meestal thuis in familiekring gevierd. 's Avonds vindt er vaak een speciale avondmaaltijd een kerstdiner plaats die zelf klaargemaakt wordt. Ook kan men met familie naar een restaurant gaan voor het diner. In Ierland daarentegen is Kerstmis een zeer traditioneel familiefeest dat in huiselijke kring gevierd wordt. Effect is dat restaurants pubs […]

Meer weten »

2e Kerstdag

In Noord-Europa is 26 december een feestdag waarvan de naam vaak een vertaling is van tweede kerstdag (bijvoorbeeld Zweeds: Annandag jul). In landen van het Gemenebest wordt tweede kerstdag Boxing Day genoemd. Traditioneel werd op deze dag de kerstkist (box) geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Ook werden op […]

Meer weten »

Oudjaarsavond

Oudejaarsavond (ook wel: Silvester of silvesteravond vernoemd naar de heilige paus Silvester) wordt jaarlijks gevierd op de laatste dag van het jaar 31 december ook wel oudejaarsdag genoemd. Het vormt samen met de daarop volgende nieuwjaarsdag oud en nieuw. Het is de vooravond van de oorspronkelijk christelijke dag om het nieuwe jaar in te luiden […]

Meer weten »

Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek is een Rotterdams festival in Het Park bij de Euromast. Op drie podia verspreid door het park worden klassieke - en romantische muziek concerten gegeven. De musici zijn van topniveau - met bekende namen en veel aandacht voor opkomend talent. Het doel van de Dag is klassieke muziek toegankelijk […]

Meer weten »

Mysteryland

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Strandfestival ZAND

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Oktoberfest

Het Oktoberfest (Duits voor oktoberfeest) is een jaarlijks volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival / volksfeest ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. […]

Meer weten »

Amsterdam Dance Event (ADE)

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Crossing Border Den Haag

Crossing Border nodigt jaarlijks vanuit de hele wereld een groot aantal vernieuwende auteurs en muzikanten uit die een passie delen voor het gesproken woord songteksten en taal. Unieke optredens waar literatuur en muziek samenwerken én botsen.

Meer weten »

Europese dag voor de Joodse cultuur

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Soekot

Soekot of Loofhuttenfeest (Hebreeuws: סוכות of סֻכּוֹת) is een joods feest dat zeven dagen duurt en waarbij wordt herdacht dat de Israëlieten (de voorouders van de Joden) veertig jaar lang in de Sinaï Woestijn onder de bescherming van God rondtrokken waarbij ze verbleven in tenten of hutten. Deze rondzwerving lag tussen de uittocht uit Egypte […]

Meer weten »

Allerheiligen

Allerheiligen (Sollemnitas Omnium Sanctorum in het Latijn) is een christelijk feest dat op 1 november valt en gevierd wordt onder Rooms-katholieken en anglicanen. In de Rooms-Katholieke Kerk is het een hoogfeest. De feestdag viert de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan […]

Meer weten »

Allerzielen

Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november de dag na Allerheiligen waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht en wordt een requiemmis opgedragen.

Meer weten »

Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers

Jaarlijks wordt er wereldwijd op de derde zondag van November een herdenking georganiseerd. Dit initiatief gaat uit van de internationale organisatie FÉVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route).

Meer weten »

Dag van het Internet

It was celebrated for the first time on October 29 2005. Shortly afterwards at the Summit of the Information Society celebrated in Tunisia in November 2005 it was decided to propose to the UN the designation of October 29 as the World-wide Day of the Information Society which resulted in Internet Day being celebrated on […]

Meer weten »

Verander je Wachtwoord Dag

Via de Nationale Check je Wachtwoorden Dag willen we mensen hiervan bewust maken en uitleggen dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn.

Meer weten »

Cyber Monday

Cyber Monday (Nederlands: Cyber Maandag) is een marketingterm en luidt de start in van de kerstverkoop bij online winkels als antwoord op Black Friday. De term komt uit de Verenigde Staten en verwijst naar de eerste maandag na Thanksgiving Day. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan […]

Meer weten »

Koningsdag België

Koningsdag (Frans: Fête du Roi Duits: Festtag des Königs) is in België een feest ter ere van de koning dat jaarlijks op 15 november wordt gevierd.

Meer weten »

Koninkrijksdag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Duurzame dinsdag

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om […]

Meer weten »

Europese Batterij Recycle Dag

Overal waar je batterijen of producten met ingebouwde batterijen koopt kun je ze ook weer inleveren als ze leeg zijn. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Duurzaamheid

Op de Dag van de Duurzaamheid wil Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is door mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op te roepen van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee […]

Meer weten »

Volle Maan

Tast niet langer in het donker en bereik jouw doelgroep met de juiste boodschap op het juiste moment.

Meer weten »

Internationale Dag voor Behoud van de Ozonlaag

The ozone layer a fragile shield of gas protects the Earth from the harmful portion of the rays of the sun thus helping preserve life on the planet. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Volle Maan

In de manen schijn, in de manen schijn, wie zou jouw organisatie graag willen zijn?

Meer weten »

Natuurwerkdag

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten

The United Nations attaches great importance to ensuring that action on the environment is part of conflict prevention peacekeeping and peacebuilding strategies - because there can be no durable peace if the natural resources that sustain livelihoods and ecosystems are destroyed.

Meer weten »

Volle Maan

Licht ook op en creëer relevante content die jouw doelgroep aanspreekt door op het juiste moment in te haken.

Meer weten »

Volle Maan

Vandaag is het volle maan, gooi er nieuwe content tegenaan.

Meer weten »

Internationale Dag van Democratie

The Universal Declaration of Human Rights which states that “the will of the people shall be the basis of the authority of government” (article 21.3) has inspired constitution-making around the world and contributed to global acceptance of democratic values and principles. Democracy in turn provides the natural environment for the protection and effective realization of […]

Meer weten »

Europese Dag tegen de Doodstraf

On 10 October abolitionist forces around the world celebrate World Day against the Death Penalty in a flurry of diverse activities and events meant to raise awareness on living conditions on death row.

Meer weten »

Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten

The United Nations attaches great importance to ensuring that action on the environment is part of conflict prevention peacekeeping and peacebuilding strategies - because there can be no durable peace if the natural resources that sustain livelihoods and ecosystems are destroyed.

Meer weten »

Internationale Anti-Corruptie Dag

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Dag van de Leraar

De Dag van de Leraar ook Dag van de Leerkracht(en) genoemd is een speciale dag om waardering te tonen voor onderwijzers. De dag wordt gevierd in zo'n 88 landen wereldwijd. De datum is sinds 1962 verschillende keren veranderd waardoor de dag in verschillende landen op verschillende datums gevierd wordt. In onder andere België Duitsland Nederland […]

Meer weten »

Volle Maan

Tast niet langer in het donker en bereik jouw doelgroep met de juiste boodschap op het juiste moment.

Meer weten »

Begin Herfst

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Volle Maan

In de manen schijn, in de manen schijn, wie zou jouw organisatie graag willen zijn?

Meer weten »

Wintertijd

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Volle Maan

Licht ook op en creëer relevante content die jouw doelgroep aanspreekt door op het juiste moment in te haken.

Meer weten »

Volle Maan

Vandaag is het volle maan, gooi er nieuwe content tegenaan.

Meer weten »

Begin Winter

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Kortste Dag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 Seizoen

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

EK Hockey

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

US Open

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 GP Spa-Francorchamps

Het originele circuit ontworpen in 1921 door Jules de Their en Henri Langlois Van Ophem was 14981 km lang had de vorm van een ruwe driehoek en maakte gebruik van de publieke verbindingswegen tussen Francorchamps Malmedy en Stavelot. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 GP Italië

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 GP Singapore

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dam tot damloop

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

WK Wielrennen

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Marathon van Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon neemt op de wereldranglijst snelste marathonsteden de zesde plaats in en mag sinds 2018 ook de snelste marathon van Nederland noemen. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion de passage onder het Rijksmuseum door langs de Amstel en door het Vondelpark.

Meer weten »

Formule 1 GP Amerika

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 GP Brazilië

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Zomervakantie Noord

Een vakantie is super belangrijk! Wat heeft dit voor invloed op jouw marketing activiteiten? Juist een moment om over het najaar al na te denken (en zelfs Sint en kerst?!).

Meer weten »

Zomervakantie Midden

Is jouw doelgroep op vakantie? Zijn ze in Nederland of ver weg? Hoe kan je ze met goede verhalen helpen anders tegen jouw wereld aan te kijken? Laat ons eens weten wat je deze maanden doet.

Meer weten »

Bouwvak Midden

Er bestaat officieel geen verplichte bouwvak 2019 meer. De werkgever kan wel in overleg met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging afspreken dat het bedrijf in de zomer is gesloten. De FNV Bouw is daarnaast geen voorstander van verplichte vakantieperiodes voor werknemers in de bouw. Zij vinden dat iedere werknemer zelf moet kunnen bepalen wanneer hij of […]

Meer weten »

Internationale Dag van het Toerisme

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Herfstvakantie Zuid

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Herfstvakantie Noord/Midden

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Kerstvakantie

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Zelfmoordpreventie Dag

10 september is Werelddag Suïcidepreventie. Over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Meer weten »

Wereld eerste Hulp Dag

Om het belang van Eerste Hulp onder de aandacht te brengen brengen riep het Internationale Rode Kruis in 2000 de tweede zaterdag van september uit als Wereld EHBO dag.

Meer weten »

Wereld Alzheimer dag

Wereld Alzheimer Dag is een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. De dag wordt ieder jaar gevierd op 21 september en is een initiatief van de koepelorganisatie van landelijke Alzheimer organisaties Alzheimer Disease International. De dag wordt sinds 1994 gevierd en is in het leven geroepen naar […]

Meer weten »

Week tegen Pesten

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Jaarlijks doen meer dan 1000 scholen in het primair- en voortgezet onderwijs mee. Elk jaar staat een ander thema centraal. De activiteiten in de Week Tegen Pesten verschillen per school.Soms spreekt […]

Meer weten »

Werelddag tegen Hondsdolheid

It is celebrated annually to raise awareness about rabies prevention and to highlight progress in defeating this horrifying disease. 28 September also marks the anniversary of Louis Pasteur's death the French chemist and microbiologist who developed the first rabies vaccine.

Meer weten »

Werelddovendag

Sinds 1958 organiseren nationale organisaties van dove mensen wereldwijd International Day of the Deaf oftewel WereldDovenDag. Hiermee wil men meer bekendheid geven aan doofheid dovencultuur en gebarentaal. Bedrijven belangenorganisaties en projecten voor en/of door dove mensen zijn op deze dag vertegenwoordigd om informatie en voorlichting te geven. Daarnaast kan deelgenomen worden aan diverse workshops en […]

Meer weten »

Nationale Brandpreventie Weken

De Nationale Brandpreventieweken worden sinds 2000 jaarlijks in oktober georganiseerd. Hierin werken de Nederlandse Brandwonden Stichting het Instituut Fysieke Veiligheid en Brandweer Nederland samen voor een maand campagne voor brandveilig leven. De weken worden gesubsidieerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook werken we samen met een aantal sponsoren vanuit het bedrijfsleven.

Meer weten »

Stoptober

Stoptober daagt rokers uit om in de maand oktober 28 dagen lang geen sigaret op te steken. Met het motto ‘De peuk erin’ is het de bedoeling dat zo veel mogelijk rokers zich zullen aansluiten bij de campagne. In Engeland deden in het eerste jaar al 268.000 rokers mee aan de campagne. In Nederland deden […]

Meer weten »

Nationale Ouderendag

Veel ouderen hebben een wens die ze moeilijk alleen kunnen vervullen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn of lastig op pad kunnen. Op Nationale Ouderendag laten we deze wensen uitkomen.

Meer weten »

Wereld Zicht Dag (World Sight Day)

World Sight Day (WSD) is an annual day of awareness held on the second Thursday of October to focus global attention on blindness and vision impairment.

Meer weten »

Dag van de Palliatieve Zorg

World Hospice and Palliative Care Day is a unified day of action to celebrate and support hospice and palliative care around the world. Voices for Hospices is a wave of concerts taking place on World Hospice and Palliative Care Day every two years.

Meer weten »

Wereldstotterdag

Sinds 1998 wordt jaarlijks in oktober een International Stuttering Awareness Day (ISAD) georganiseerd op 22 oktober. Elke landelijke organisatie die verbonden is met de (Amerikaanse) International Stuttering Association kan deze dag op eigen manier invullen.

Meer weten »

Wereld Ergotherapie Dag

World Occupational Therapy Day is the opportunity to heighten the visibility of the profession’s development work and to promote the activities of WFOT locally nationally and internationally.

Meer weten »

Wereld Psoriasis Dag

IFPA presents World Psoriasis Day as an annual day dedicated to people with psoriasis and/or psoriatic arthritis. It has been celebrated on October 29 for more than a decade. On World Psoriasis Day our member associations and their supporters organise activities around the world to raise awareness of psoriasis.

Meer weten »

Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ruim twintig jaar geleden nam Mezzo het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit.

Meer weten »

Collecteweek NSGK

Circa 12.000 vrijwilligers -collectanten en organisatoren- zetten zich in om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.

Meer weten »

Wereld Longontsteking Dag

World Pneumonia Day (12 November) provides an annual forum for the world to stand together and demand action in the fight against pneumonia. More than 100 organizations representing the interests of children joined forces as the Global Coalition against Child Pneumonia to hold the first World Pneumonia Day on 2 November 2009.

Meer weten »

Wereld COPD Dag

Yolanda van Velzen is 49 en leeft sinds 12 jaar met COPD. Voor haar is elke dag topsport. Met haar zijn er nog ongeveer 600.000 andere mensen met COPD. Voor hen is ademhalen een voortdurende en terugkerende strijd. Op Wereld COPD dag vragen we aandacht voor de impact van deze onzichtbare ziekte.

Meer weten »

Dag van de Rechten van het Kind

United Nations Universal Children’s Day was established in 1954 and is celebrated on November 20th each year to promote international togetherness awareness among children worldwide and improving children's welfare.

Meer weten »

Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Violence against women and girls (VAWG) is one of the most widespread persistent and devastating human rights violations in our world today remains largely unreported due to the impunity silence stigma and shame surrounding it.

Meer weten »

Wereld Aids Dag

Dit was een initiatief van medewerkers van de World Health Organization. Wereld Aids Dag vindt nog altijd ieder jaar plaats op 1 december. Wereldwijd stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

Meer weten »