INHAAKKALENDER 2019 - OVERZICHT PER CATEGORIE

Specifieke inhaakmoment voor jouw organisatie? Kijk op onze inhaakkalender hieronder welke categorie voor jouw interessant is. Op zoek naar een specifieke maand? Kijk dan hier voor de lijst per maand of de volledige lijst (met zoekfunctie).

Affordable Art Fair

De Affordable Art Fair is de plek om verliefd te worden op kunst Of je nu voor de eerste keer iets koopt of een ervaren kunstkoper bent. De beurs biedt een groot scala aan hedendaagse kunst aan alle prijzen zijn tussen de € 100 en € 6000. 75% van de kunstwerken zijn onder de € […]

Meer weten »

Dag van de Kleine Schrijver

De Dag van de kleine schrijver en het Lied van de kleine schrijver vormen samen een blijvende steun in de rug van alle kleine schrijvers in het Nederlandse en Friese taalgebied.Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Top 2000

Staat Queen ook dit jaar weer bovenaan deze lange muziek traditie: de Top 2000? Doe je iets met muziek, evenementen of wil je een alternatieve lijst maken? Het zal moeilijk zijn deze lijst te verslaan, maar wat let je!?

Meer weten »

Er zijn geen evenementen op dit moment.

Dutch Design Week

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste design evenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag […]

Meer weten »

Caps Lock Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de iPod

Nationale iPod Day wordt jaarlijks gehouden op 23 oktober. Apple introduceerde de iPod op 23 oktober 2001. De iPod veranderde de manier waarop we naar muziek luisterden en deze kochten. De eerste iPod werd op 10 november 2001 verkocht voor $399. Dag van de iPod is de erkenning voor deze baanbrekende technologie en de vele […]

Meer weten »

Dag van de Verenigde Naties

De Verenigde Naties (afkorting: VN) vormen een internationale organisatie die in 1945 werd opgericht door 51 landen. De VN wordt beschouwd als de opvolger van de Volkenbond (League of Nations). Het is een intergouvernementele organisatie die samenwerkt op het gebied van het internationale recht mondiale veiligheid behoud van mensenrechten ontwikkeling van de wereldeconomie en het […]

Meer weten »

Intersex Awareness Day

The event marks the first public demonstration by intersex people in North America on October 26 1996 outside the venue in Boston where the American Academy of Pediatrics was holding its annual conference.

Meer weten »

Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en […]

Meer weten »

Fairtrade Week (najaar)

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Dag van de Schoonmoeder

Schoonmoederdag de speciale dag voor je schoonmoeder? Ja hoor hij komt er aan: schoonmoederdag. In Amerika is schoonmoederdag er al. Op de vierde zondag van oktober wordt in de States de feestdag schoonmoeder dag gevierd. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Stilte

In Nederland vindt jaarlijks een Dag van de Stilte plaats op de laatste zondag van oktober de dag waarop de wintertijd ingaat. We hebben op deze dag een uur extra. Dit uur kunnen we gebruiken voor stilte.

Meer weten »

Nationale Rookmelder Dag

Op deze dag - en in de aanloop hiernaartoe - wordt er landelijk veel aandacht besteed aan rookmelders en het belang van het hebben en onderhouden ervan.

Meer weten »

Internationale Dag van de Animatie

ASIFA created the International Animation Day (IAD) in 2002 honoring the birth of animation recognized as the first public performance of projected moving images: Emile Reynaud’s Theatre Optique in Paris on the 28th October 1892.

Meer weten »

Halloween

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat meestal snoep) geven. De bewoners geven de […]

Meer weten »

Wereldspaardag

Wereldspaardag bestaat al sinds 1924 en is bedoeld om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van sparen. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Stedendag

The Day is expected to greatly promote the international community’s interest in global urbanization push forward cooperation among countries in meeting opportunities and addressing challenges of urbanization and contributing to sustainable urban development around the world. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Movember

De gezondheidscrisis waarin mannen verkeren vraagt om grote denkers en grote oplossingen. Maar er is een kleinere harige stap die je kunt zetten om bij te dragen aan oplossingen voor de gezondheidscrisis waarin mannen verkeren. Een oplossing die je zelf kunt laten groeien. Eentje die pal onder je neus zit.Soms spreekt de naam van de […]

Meer weten »

Wereld Veganisme Dag

Op 1 november is het Wereld Veganisme Dag. Een dag waarop de wereld even stilstaat bij het fenomeen veganisme en wat dit voor anderen kan betekenen. En een mooie aanleiding voor media om hier aandacht aan te besteden. Ik sta vandaag stil bij de impact van veganisme. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. […]

Meer weten »

Internationale Dag tegen Straffeloosheid van Misdaden tegen Journalisten

It is in recognition of the far-reaching consequences of impunity especially of crimes against journalists that the United Nations General Assembly adopted Resolution A/RES/68/163 (link is external)at its 68th session in 2013 which proclaimed 2 November as the ‘International Day to End Impunity for Crimes against Journalists’ (IDEI).Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. […]

Meer weten »

Kapladag

Kapla wordt vervaardigd van onbespoten grenen planken afkomstig uit de bossen van Les Landes ten zuiden van Bordeaux Frankrijk. In Tanger Marokko wordt het hout verwerkt en verpakt tot het bouwspeelgoed.

Meer weten »

Cliché Dag

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Werelddag van de Man

International Men's Day (IMD) is an annual international event celebrated every year on 19 November. Inaugurated in 1992 on February 7th by Thomas Oaster the project of International Men's Day was conceived one year earlier on 8 February 1991. The project was re-initialised in 1999 in Trinidad and Tobago.

Meer weten »

Zeg Eens Hoi Dag

Uit onderzoek van Social Labs blijkt namelijk dat veel Nederlanders zich eraan ergeren dat we elkaar niet meer spontaan begroeten op straat. Het feit dat ook steeds meer inwoners in Nederland zich eenzaam voelen is voor Niek aanleiding om maandag 3 november uit te roepen tot Nationale Zeg Eens Hoi Dag.

Meer weten »

Werelddag voor Bewustwording rond Tsunami’s

The UN General Assembly has called on all countries international bodies and civil society to observe the day in order to raise tsunami awareness and share innovative approaches to risk reduction. It also asked the UN office for Disaster Risk Reduction (UNISDR) to facilitate the observance of World Tsunami Awareness Day in collaboration with the […]

Meer weten »

Dankdag voor Gewas en Arbeid

Biddag voor Gewas en Arbeid en Dankdag voor Gewas en Arbeid zijn twee gedenkdagen in het protestantisme in Nederland waarin er speciaal gebeden (in het voorjaar) en gedankt (in het najaar) wordt voor de oogst en het werk.

Meer weten »

Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten

The United Nations attaches great importance to ensuring that action on the environment is part of conflict prevention peacekeeping and peacebuilding strategies - because there can be no durable peace if the natural resources that sustain livelihoods and ecosystems are destroyed.

Meer weten »

Hug a Bear Day

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Stralende Beroepen

Wereldwijd wordt er op 8 november de Dag van de Stralende Beroepen gevraagd om aandacht respect en begrip voor laboranten en radiologische technologen en al degenen die betrokken zijn in de beeldvorming en de praktijk van het beroep radioloog.

Meer weten »

Dag van de Uitvinders

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag tegen Fascisme en Antisemitisme

On 9 November each year the UNITED network organises a European-wide campaign to commemorate the past and to protest against contemporary forms of fascism and antisemitism.

Meer weten »

Wereld Vrijheidsdag

World Freedom Day is a United States federal observance declared by then-President George W. Bush to commemorate the fall of the Berlin Wall and the end of communist rule in Central and Eastern Europe. It started in 2001 and is celebrated on November 9.

Meer weten »

Werelddag van de Wetenschap (vrede en ontwikkeling)

Celebrated every 10 November World Science Day for Peace and Development highlights the significant role of science in society and the need to engage the wider public in debates on emerging scientific issues. It also underlines the importance and relevance of science in our daily lives.

Meer weten »

Elfde van de elfde (carnaval)

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Singles Day

Vrijgezellendag biedt alleenstaanden de kans om met vrijgezelle vrienden te vieren. Hoewel er initieel enkel jonge mannen bij betrokken waren- vandaar de naam 'Bachelor's Day' wordt de dag nu ook gevierd door vrouwen. Er worden blind dates gehouden om vrijgezellen de kans te geven een relatie te hebben en sommige scholen organiseren zelfs speciale bijeenkomsten […]

Meer weten »

Sint-Maarten

Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus Sinte-Marten Sinter Merte of Sinte-Mette genoemd. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek.

Meer weten »

World Kindness Day

World Kindness Day is to highlight good deeds in the community focusing on the positive power and the common thread of kindness which binds us. Kindness is a fundamental part of the human condition which bridges the divides of race religion politics gender and zip codes.

Meer weten »

European Music Therapy Day

Music therapists the specialists in the field of music and health will hold open house events and organise workshops. Special heart-warming performances will take place. Some activities will be organised in the week before or after the 15th of November.

Meer weten »

Dag van de Ondernemer

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren ondernemers te bedanken en in het zonnetje […]

Meer weten »

Day of the imprisoned writer

The Day of the Imprisoned Writer is an annual international day intended to recognize and support writers who resist repression of the basic human right to freedom of expression and who stand up to attacks made against their right to impart information.

Meer weten »

Intocht Sinterklaas

Een Sinterklaasintocht of intrede van Sinterklaas is een traditie van het in Nederland en België gevierde sinterklaasfeest waarbij Sinterklaas uit Spanje in een bepaalde plaats arriveert en daar met een intocht verwelkomd wordt.

Meer weten »

Internationale Dag van de Verdraagzaamheid

The United Nations is committed to strengthening tolerance by fostering mutual understanding among cultures and peoples. This imperative lies at the core of the United Nations Charter as well as the Universal Declaration of Human Rights and is more important than ever in this era of rising and violent extremism and widening conflicts that are […]

Meer weten »

Internationale Studentendag

International Students' Day is an international observance of the student community held annually on November 17. Originally commemorating the Nazi storming of Czech universities in 1939 and the subsequent killing and sending of students to concentration camps it is now marked by a number of universities sometimes on a day other than November 17 as […]

Meer weten »

Unfriend Day

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Have a Bad Day Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Toiletdag

Op deze dag (gesteund door de VN) wordt extra aandacht gevraagd dat 24 miljard mensen niet beschikken over normale sanitaire voorzieningen. Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

World Television Day

Een interesseante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Wereld Filosofiedag

By celebrating World Philosophy Day each year on the third Thursday of November UNESCO underlines the enduring value of philosophy for the development of human thought for each culture and for each individual.

Meer weten »

Wereld Hallo Dag

World Hello Day is a secular holiday observed annually on November 21 to express that conflicts should be resolved through communication rather than the use of force.

Meer weten »

Black Friday

Black Friday (Nederlands: zwarte vrijdag) is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day. Die vrijdag hebben de meeste werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

Meer weten »

Internationale Dag van de Ninja

They are rumored to be the masters of Kuji-Kiri an eastern magical practice that made them capable of combining their natural ability to move like ghosts with supernatural powers. International Ninja Day is dedicated to remembering and honoring these ancient warriors of China and Japan.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw […]

Meer weten »

Internationale Vrijwilligersdag

It is viewed as a unique chance for volunteers and organizations to celebrate their efforts to share their values and to promote their work among their communities non-governmental organizations (NGOs) United Nations agencies government authorities and the private sector. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de […]

Meer weten »

Nationale Vrijwilligersdag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale dag van de burgerluchtvaart

De burgerluchtvaart bestaat uit alle niet-militaire luchtvaart en wordt verdeeld in de particuliere luchtvaart en de commerciële luchtvaart. De meeste landen in de wereld zijn lid van de International Civil Aviation Organization (ICAO) en werken samen in deze organisatie om gezamenlijke standaarden en regulaties te vormen. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets […]

Meer weten »

Wereldlichtjesdag

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Mensenrechten

De dag van de mensenrechten wordt elk jaar gevierd op 10 december omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. De viering werd ingesteld in 1950 nadat de vergadering alle landen die lid waren van de VN uitnodigde […]

Meer weten »

Nobelprijsuitreiking

De Nobelprijs (Zweeds: Nobelpriset Noors: Nobelprisen) is een jaarlijkse prijs enerzijds voor wetenschappelijk onderzoekers die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd op het gebied van de natuurkunde scheikunde en fysiologie of geneeskunde anderzijds aan auteurs die belangrijke bijdragen hebben geleverd aan de literatuur alsook voor personen en organisaties die belangrijk hebben bijgedragen aan de bevordering van […]

Meer weten »

Internationale Dag van de Bergen

As of 2003 it has been observed every year to create awareness about the importance of mountains to life to highlight the opportunities and constraints in mountain development and to build alliances that will bring positive change to mountain peoples and environments around the world. Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets […]

Meer weten »

Vrijdag de 13e

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Paarse Vrijdag

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen biseksuelen lesbiennes en transgenders.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Naturalisatie Dag

Op 24 juni 2005 besloot de ministerraad dat deze dag zal worden ingevoerd. Naturalisatiedag moet een feestdag voor nieuwe Nederlanders worden zo vond de regering. Tot dan toe werd het naturalisatiebesluit per post toegestuurd. De bedoeling is dat gemeenten op naturalisatiedag tijdens een feestelijke ceremonie het betreffende naturalisatiebesluit overhandigen aan nieuwe burgers.Soms spreekt de naam […]

Meer weten »

Serious Request

Met 3FM Serious Request: Lifeline zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag van de Menselijke Solidariteit

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Chanoeka

Chanoeka (uitspraak: ?) is een joods feest. In het Hebreeuws is het חנכה of חנוכה wat 'inwijding' betekent. Het feest staat ook wel bekend als 'het feest van de lichtjes' (חג האורות: Chag Ha'Orot) of inwijding feest. Het feest duurt acht dagen ter nagedachtenis aan het 'chanoeka wonder' in de Tempel van Jeruzalem in 164 […]

Meer weten »

Zonsverduistering

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Dag van de Noot

Walnoot, Hazelnoot, Kastanje, Kolanoten, Pijnboompitten, Cashewnoten en meer. Er zijn meer soorten noten op de wereld dan de meeste mensen zich realiseren, en veel meer hiervan worden gebruikt voor voedsel dan mensen vermoeden. De meeste mensen hebben een favoriete soort noot, meestal betrokken bij een favoriete traktatie, maar er zijn variëteiten en toepassingen voor noten […]

Meer weten »

Wereld Pastadag

Wereld Pasta Dag is in 1995 door het World Pasta Congres van 40 staalproducenten gestart. De jaarlijkse viering gaat niet alleen over noedels en pasta maar ook over pasta verbruikers. Wereld Pasta Dag laat zien dat pasta op elk continent van onze wereld wordt verbruikt.

Meer weten »

Sandwich Dag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Nachos Day

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale dag van de Merlot

Merlot is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Zij is een van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek zowel in de Médoc waar de cabernet sauvignon domineert als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de cabernet sauvignon. De naam Merlot […]

Meer weten »

Cookie Day

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Mannendag

There were various attempts to start an International Men’s Day that received little response. It wasn’t until the November date which was inaugurated in Trinidad and Tobago by Dr. Jerome Teelucksingh in 1999 that International Men’s Day began to get international traction. Een interesseante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te […]

Meer weten »

Thanksgiving

Thanksgiving Day is a national holiday celebrated on various dates in Canada the United States some of the Caribbean islands and Liberia. It began as a day of giving thanks for the blessing of the harvest and of the preceding year.

Meer weten »

Pakjesavond

Pakjesavond (ook Sinterklaasavond) wordt gehouden op of rond de avond voor Sint-Nicolaasdag en wordt vaak gevierd met de familie. Pakjesavond is vooral typisch voor de Nederlandse versie van het sinterklaasfeest. Op pakjesavond worden veelal sinterklaasliedjes gedraaid of gezongen. Sinterklaas bezoekt de kinderen met zijn Pieten thuis met een zak vol cadeautjes. Soms spreekt de naam […]

Meer weten »

Sinterklaas

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Kerstavond

Katholieken gaan op kerstavond naar een middernachtmis in de kerk om de geboorte van Jezus Christus te vieren. Ook in steeds meer protestantse kerken wordt kerstavond gevierd met een kerkdienst. Veel mensen gaan dan naar de kerk. Het is vaak een van de drukste kerkdiensten van het jaar. Soms spreekt de naam van de dag […]

Meer weten »

1e Kerstdag

Eerste kerstdag wordt meestal thuis in familiekring gevierd. 's Avonds vindt er vaak een speciale avondmaaltijd een kerstdiner plaats die zelf klaargemaakt wordt. Ook kan men met familie naar een restaurant gaan voor het diner. In Ierland daarentegen is Kerstmis een zeer traditioneel familiefeest dat in huiselijke kring gevierd wordt. Effect is dat restaurants pubs […]

Meer weten »

2e Kerstdag

In Noord-Europa is 26 december een feestdag waarvan de naam vaak een vertaling is van tweede kerstdag (bijvoorbeeld Zweeds: Annandag jul). In landen van het Gemenebest wordt tweede kerstdag Boxing Day genoemd. Traditioneel werd op deze dag de kerstkist (box) geopend. In de kerstkist konden mensen een cadeautje voor de armen stoppen. Ook werden op […]

Meer weten »

Oudjaarsavond

Oudejaarsavond (ook wel: Silvester of silvesteravond vernoemd naar de heilige paus Silvester) wordt jaarlijks gevierd op de laatste dag van het jaar 31 december ook wel oudejaarsdag genoemd. Het vormt samen met de daarop volgende nieuwjaarsdag oud en nieuw. Het is de vooravond van de oorspronkelijk christelijke dag om het nieuwe jaar in te luiden […]

Meer weten »

Amsterdam Dance Event (ADE)

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Crossing Border Den Haag

Crossing Border nodigt jaarlijks vanuit de hele wereld een groot aantal vernieuwende auteurs en muzikanten uit die een passie delen voor het gesproken woord songteksten en taal. Unieke optredens waar literatuur en muziek samenwerken én botsen.

Meer weten »

Soekot

Soekot of Loofhuttenfeest (Hebreeuws: סוכות of סֻכּוֹת) is een joods feest dat zeven dagen duurt en waarbij wordt herdacht dat de Israëlieten (de voorouders van de Joden) veertig jaar lang in de Sinaï Woestijn onder de bescherming van God rondtrokken waarbij ze verbleven in tenten of hutten. Deze rondzwerving lag tussen de uittocht uit Egypte […]

Meer weten »

Allerheiligen

Allerheiligen (Sollemnitas Omnium Sanctorum in het Latijn) is een christelijk feest dat op 1 november valt en gevierd wordt onder Rooms-katholieken en anglicanen. In de Rooms-Katholieke Kerk is het een hoogfeest. De feestdag viert de nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren.Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan […]

Meer weten »

Allerzielen

Allerzielen is een gedenkdag uit de westerse rooms-katholieke traditie. Het wordt gevierd op 2 november de dag na Allerheiligen waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht en wordt een requiemmis opgedragen.

Meer weten »

Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers

Jaarlijks wordt er wereldwijd op de derde zondag van November een herdenking georganiseerd. Dit initiatief gaat uit van de internationale organisatie FÉVR (Fédération Européenne des Victimes de la Route).

Meer weten »

Dag van het Internet

It was celebrated for the first time on October 29 2005. Shortly afterwards at the Summit of the Information Society celebrated in Tunisia in November 2005 it was decided to propose to the UN the designation of October 29 as the World-wide Day of the Information Society which resulted in Internet Day being celebrated on […]

Meer weten »

Verander je Wachtwoord Dag

Via de Nationale Check je Wachtwoorden Dag willen we mensen hiervan bewust maken en uitleggen dat het bedenken en onthouden van goede wachtwoorden niet moeilijk hoeft te zijn.

Meer weten »

Cyber Monday

Cyber Monday (Nederlands: Cyber Maandag) is een marketingterm en luidt de start in van de kerstverkoop bij online winkels als antwoord op Black Friday. De term komt uit de Verenigde Staten en verwijst naar de eerste maandag na Thanksgiving Day. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan […]

Meer weten »

Koningsdag België

Koningsdag (Frans: Fête du Roi Duits: Festtag des Königs) is in België een feest ter ere van de koning dat jaarlijks op 15 november wordt gevierd.

Meer weten »

Koninkrijksdag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Natuurwerkdag

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Jong en oud kan die dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. Het is eigenlijk een opknapbeurt van het landschap. Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten

The United Nations attaches great importance to ensuring that action on the environment is part of conflict prevention peacekeeping and peacebuilding strategies - because there can be no durable peace if the natural resources that sustain livelihoods and ecosystems are destroyed.

Meer weten »

Volle Maan

Licht ook op en creëer relevante content die jouw doelgroep aanspreekt door op het juiste moment in te haken.

Meer weten »

Volle Maan

Vandaag is het volle maan, gooi er nieuwe content tegenaan.

Meer weten »

Internationale Dag voor de Preventie van Aantasting van het Milieu bij Gewapende Conflicten

The United Nations attaches great importance to ensuring that action on the environment is part of conflict prevention peacekeeping and peacebuilding strategies - because there can be no durable peace if the natural resources that sustain livelihoods and ecosystems are destroyed.

Meer weten »

Internationale Anti-Corruptie Dag

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Er zijn geen evenementen op dit moment.

Wintertijd

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Volle Maan

Licht ook op en creëer relevante content die jouw doelgroep aanspreekt door op het juiste moment in te haken.

Meer weten »

Volle Maan

Vandaag is het volle maan, gooi er nieuwe content tegenaan.

Meer weten »

Begin Winter

Een dag om nooit te vergeten (ook niet om iets mee te doen in jouw marketing plannen).

Meer weten »

Kortste Dag

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 Seizoen

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Marathon van Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon neemt op de wereldranglijst snelste marathonsteden de zesde plaats in en mag sinds 2018 ook de snelste marathon van Nederland noemen. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion de passage onder het Rijksmuseum door langs de Amstel en door het Vondelpark.

Meer weten »

Formule 1 GP Amerika

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Formule 1 GP Brazilië

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Herfstvakantie Zuid

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Herfstvakantie Noord/Midden

Een interessante dag om ook in jouw contentmarketing mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Kerstvakantie

Soms spreekt de naam van de dag boekdelen. Iets voor jouw organisatie om mee aan de slag te gaan?

Meer weten »

Nationale Brandpreventie Weken

De Nationale Brandpreventieweken worden sinds 2000 jaarlijks in oktober georganiseerd. Hierin werken de Nederlandse Brandwonden Stichting het Instituut Fysieke Veiligheid en Brandweer Nederland samen voor een maand campagne voor brandveilig leven. De weken worden gesubsidieerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook werken we samen met een aantal sponsoren vanuit het bedrijfsleven.

Meer weten »

Stoptober

Stoptober daagt rokers uit om in de maand oktober 28 dagen lang geen sigaret op te steken. Met het motto ‘De peuk erin’ is het de bedoeling dat zo veel mogelijk rokers zich zullen aansluiten bij de campagne. In Engeland deden in het eerste jaar al 268.000 rokers mee aan de campagne. In Nederland deden […]

Meer weten »

Wereldstotterdag

Sinds 1998 wordt jaarlijks in oktober een International Stuttering Awareness Day (ISAD) georganiseerd op 22 oktober. Elke landelijke organisatie die verbonden is met de (Amerikaanse) International Stuttering Association kan deze dag op eigen manier invullen.

Meer weten »

Wereld Ergotherapie Dag

World Occupational Therapy Day is the opportunity to heighten the visibility of the profession’s development work and to promote the activities of WFOT locally nationally and internationally.

Meer weten »

Wereld Psoriasis Dag

IFPA presents World Psoriasis Day as an annual day dedicated to people with psoriasis and/or psoriatic arthritis. It has been celebrated on October 29 for more than a decade. On World Psoriasis Day our member associations and their supporters organise activities around the world to raise awareness of psoriasis.

Meer weten »

Dag van de Mantelzorg

10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we zien dat heel Nederland mantelzorgers waardeert. Ruim twintig jaar geleden nam Mezzo het initiatief voor de Dag van de Mantelzorg inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende activiteit.

Meer weten »

Collecteweek NSGK

Circa 12.000 vrijwilligers -collectanten en organisatoren- zetten zich in om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap.

Meer weten »

Wereld Longontsteking Dag

World Pneumonia Day (12 November) provides an annual forum for the world to stand together and demand action in the fight against pneumonia. More than 100 organizations representing the interests of children joined forces as the Global Coalition against Child Pneumonia to hold the first World Pneumonia Day on 2 November 2009.

Meer weten »

Wereld COPD Dag

Yolanda van Velzen is 49 en leeft sinds 12 jaar met COPD. Voor haar is elke dag topsport. Met haar zijn er nog ongeveer 600.000 andere mensen met COPD. Voor hen is ademhalen een voortdurende en terugkerende strijd. Op Wereld COPD dag vragen we aandacht voor de impact van deze onzichtbare ziekte.

Meer weten »

Dag van de Rechten van het Kind

United Nations Universal Children’s Day was established in 1954 and is celebrated on November 20th each year to promote international togetherness awareness among children worldwide and improving children's welfare.

Meer weten »

Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Violence against women and girls (VAWG) is one of the most widespread persistent and devastating human rights violations in our world today remains largely unreported due to the impunity silence stigma and shame surrounding it.

Meer weten »

Wereld Aids Dag

Dit was een initiatief van medewerkers van de World Health Organization. Wereld Aids Dag vindt nog altijd ieder jaar plaats op 1 december. Wereldwijd stilgestaan bij de strijd tegen aids en wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

Meer weten »