Dit blog is al wat ouder (5 jaar). Lees deze content dan ook met dit in gedachten (of neem contact met ons op).

UPDATE: Er zijn nieuwe mogelijkheden! Bekijk deze nieuwe blogpost voor meer informatie

Wat is het?

Je hebt ze vast al wel eens gezien tussen de tekst advertenties (van de concurrent), verkopersbeoordelingen. Dit zijn de (5) oranje sterren (★★★★★) onder de kop tussen een tekst advertentie.

Dat ziet er zo uit:
verkopersbeoordelingen

Voor wie is het?

De naam zegt het eigenlijk al verkopersbeoordelingen. Het is belangrijk dat het voor bezoekers op uw site, interessant en/of waardevol is om een recensie achter te laten op een beoordeling site.

In de meeste gevallen is dit zo bij webshops of aanbieders van diensten. Echter is het niet verplicht om een Google Merchant-account te hebben. Dus ook sites waarop geen conversies of transacties plaats kunnen vinden kunnen gebruik maken van deze toevoeging.

 

Wat zijn de specificaties?

Google stelt verschillende eisen aan het Adwords-account en een aantal externe services, voordat er verkopersbeoordelingen worden getoond bij uw advertenties.

De exacte eisen waaraan je moet voldoen zijn:

  1. Uw campagnetype moet ‘Zoeknetwerk met Display Select’, ‘Zoek- en Display Netwerk’ of ‘Alleen in het Zoeknetwerk’ zijn.
  2. De consument moet zoeken op Google.com, Google.co.uk, Google.co.nz, Google.com.au, Google.de, Google.co.jp, Google.fr of Google.nl.
  3. In de meeste gevallen moet uw bedrijf ten minste 30 unieke recensies hebben (allemaal van de afgelopen twaalf maanden) en een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren of hoger. Ook beoordelingen van verkopers met minder dan 30 recensies kunnen echter worden weergeven, mits we beschikken over voldoende gegevens uit andere bronnen om een nauwkeurige beoordeling te kunnen geven. Ten minste tien van die recensies moeten zijn geschreven in de taal van de Google-interface van de klant.

Google baseert verkopersbeoordelingen op meerdere bronnen. Deze bronnen omvatten recensies van Google Shopping en Google Erkende Stores, evenals feeds van de volgende onafhankelijke beoordelingswebsites. Voor de volledige lijst: ZIE HIER.

 

Hoe hebben wij er gebruik van gemaakt?

Wij hebben Goeiemode.nl ondersteund bij de opzet van verkopersbeoordelingen. Doordat zij binnen hun bestellingproces het plaatsen van een beoordeling hebben opgenomen, waren er al gauw genoeg recensies om aan de eisen te voldoen.

Ook hebben wij andere klanten ondersteund bij het zoeken van een goede beoordeling site, hierin zitten namelijk nogal grote prijsverschillen. Benieuwd naar meer of hulp nodig, bel dan 020 7727577.